Protectia datelor

Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal

Consideram asigurarea dreptului la protectia datelor cu caracter personal ca un angajament fundamental www.renodec.ro, prin urmare vom dedica toate resursele si eforturile necesare pentru a prelucra datele dumneavoastra in deplina concordanta cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protectia datelor” sau “GDPR”), precum si cu orice alta legislatie aplicabila pe teritoriul Romaniei.

 

Intrucat unul dintre principiile esentiale ale acestui cadru legal il reprezinta transparenta, am pregatit acest document prin care dorim sa va informam despre modul in care colectam, utilizam, transferam si protejam datele dvs cu caracter personal atunci cand interactionati cu noi in legatura cu produsele si serviciile noastre, inclusiv prin site-ul nostru web.

 

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic aceasta Politica de Confidentialitate, pentru a reflecta orice modificari ale modului in care prelucram datele dumneavoastra cu caracter personal sau orice modificari ale cerintelor legale. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe website-ul nostru versiunea modificata a Politicii de Confidentialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 

1. Principii de protecție a datelor

• Colectarea datelor personale se va face numai in scopurile specificate, explicite si legitime. Datele nu vor fi procesate catre terti intr-o maniera incompatibila cu acele scopuri;

• Datele personale vor fi exacte, iar acolo unde este necesar, actualizate;

• Procesarea datelor personale se va face intr-o maniera legala, corecta si transparenta;

• Toate datele personale vor fi pastrate confidential si stocate intr-o maniera ce asigura securitatea necesara;

• Datele personale nu vor fi distribuite persoanelor terte decat in cazul in care acest lucru este necesar in scopul oferirii de servicii conform acordurilor;

• Persoanele vizate au dreptul de a solicita accesul la datele personale, rectificarea si stergerea acestora, impotrivirea sau restrictionarea de la procesarea datelor, cat si de la dreptul de portabilitate al datelor.

 

2. Datele personale

• Date personale inseamna orice informatie care poate fi legata de o persoana fizica identificata sau identificabila (persoana subiect).

• Datele personale includ toate tipurile de informatii directe sau indirecte (si anume utilizate in legatura cu alte date) ce se refera la persoana subiect, cum ar fi nume, data de nastere, adrese, adrese de e-mail, numere de telefon, etc.

 

3. Colectarea datelor personale

Datele pe care le colectam pot include urmatoarele:

• Numele si datele de contact (Colectam numele si prenumele dvs., adresa de e-mail, adresa postala, numarul de telefon si alte date de contact similare)

• Colectam parolele, indiciile pentru parole si informatii de securitate similare folosite pentru autentificare si pentru accesarea contului.

• Colectam date despre dispozitivul dvs. si despre modul in care dvs. si dispozitivul interactionati cu produsele noastre.

• Colectam date despre caracteristicile pe care le utilizati, articolele pe care le achizitionati si paginile web pe care le vizitati.

• Colectam date despre dispozitivul si reteaua pe care le utilizati pentru a va conecta la produsele noastre. Acestea includ date despre sistemele de operare si aplicatiile software instalate pe dispozitivul dvs., inclusiv cheile de produs. De asemenea, includ adresa IP, setarile regionale si setarile de limba.

 

4. Scopul colectarii datelor personale

• informarea clientilor/cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile si/sau serviciile achizitionate;

• trimiterea de newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS), numai in cazul in care persoana vizata si-a exprimat in mod explicit acordul.

• cercetare de piata, urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentului clientului/cumparatorului.

De asemenea, www.renodec.ro poate furniza datele cu caracter personal ale cumparatorului altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat, dar numai in temeiul unui angajament de confidentialitate din partea acestora si numai in scopurile mentionate la punctul 16.3., prin care garanteaza ca aceste date sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare, dupa cum urmeaza: furnizorilor de servicii de curierat, furnizorilor de servicii de marketing, furnizorilor de servicii de plata/bancare, telemarketing sau alte servicii, furnizate de companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata bunurilor si serviciilor noastre, asiguratori.

 

5. Utilizarea datelor personale

• vom utiliza datele personale numai pentru scopul in care au fost colectate si vom stoca datele doar atat cat este necesar pentru scopul mai sus mentionat.

• vom pastra informatiile clientului pentru perioada in care contul sau este activ, pentru oricare din scopurile mentionate mai sus (pct. 4).

• accesul la datele personale este strict limitat personalului www.renodec.ro, asociatilor care detin autorizatia necesara si nevoia clar definita pentru utilizarea datelor.

Daca utilizatorii nu doresc divulgarea datelor personale acestor companii, acestia sunt rugati sa ne contacteze la contact@renodec.ro.

 

6. Securitatea procesarii

Vom procesa datele în mod sigur, vom aplica și menține măsuri tehnice adecvate pentru a proteja datele personale împotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau ilegale, alterare, divulgare sau acces neautorizat, în mod special atunci când procesarea presupune transmiterea datelor printr-o rețea atât cât și împotriva oricărei alte forme de procesare ilegală.

Întrebări legate de securitatea datelor personale pot fi trimise la adresa contact@renodec.ro.

 

7. Accesul si rectificarea sau stergerea datelor personale

• clientii au dreptul de a solicita in orice moment accesul la: rectificarea, portabilitatea, stergerea sau restrictionarea procesarii datelor colectate.

• pentru pastrarea datelor personale actualizate, recomandam utilizatorilor sa ne informeze despre orice schimbare sau discrepanta.

Pentru vizualizarea sau modificarea datelor personale sau pentru a obtine informatii legate de datele personale (daca la solicitarea unui tert, am stocat sau am prelucrat oricare din datele dvs. cu caracter personal), va rugam contactati la contact@renodec.ro.

Cerere semnata si datata.

Stocam datele cu caracter personal doar pe perioada necesara indeplinirii scopurilor, dar nu mai mult de 7 ani de la incetarea contractului sau ultima interactiune cu noi. Dupa incheierea perioadei, datele cu caracter personal vor fi distruse sau sterse din sistemele informatice sau transformate in date anonime pentru a fi utilizate in scopuri de cercetare stiintifica, istorica sau statistica.

 

8. E-mailuri de marketing

www.renodec.ro are dreptul sa trimita clientilor e-mailuri de marketing cu consimtamantul acestora. Aceasta forma specifica de consimtamant trebuie data in mod liber, informata specific si precis.

Aceste cereri sunt indeplinite in momentul in care clientii au optat sa primeasca e-mailuri de marketing (au aprobat activ), bifand sectiunea DORESC SA MA ABONEZ LA NEWSLETTER afisata la intregistrarea unui cont nou, la abonarea pentru newslettere precum si in contul personal.

*Prin text se inteleg acele comunicari de tip sms trimise pe telefonul mobil sau notificarile push ce apar in browserul de Chrome sau Firefox.

Clientii vor avea mereu dreptul de a obiecta, la cerere si fara costuri, asupra procesarii datelor cu caracter personal in scopuri de marketing direct, fara a trebui sa furnizeze justificari concrete. Clientii pot face acest lucru dand click pe linkul „Dezabonare” care apare in mesajele de e-mail pe care acestia le primesc sau pot trimite un mesaj la contact@renodec.ro. Odata ce clientul si-a exprimat dezacordul, datele personale ale acelui client nu vor mai fi procesate pentru marketing direct.

*E-mailurile de marketing contin informatii pe care le consideram interesante pentru client, promotii si oferte de ultima ora legate de produsele si serviciile noastre.

 

9. Plangeri

• clientii au dreptul sa adreseze o plangere legata de procesarea datelor lor personale. Toate intrebarile si plangerile vor fi prelucrate de catre www.renodec.ro la adresa de email contact@renodec.ro

• in cazul improbabil in care clientii au suferit daune din cauza incalcarii drepturilor conform politicii de protectie a datelor personale si FUP Distribution nu a tratat plangerea in mod corespunzator, clientii au posibilitatea de a trimite o plangere autoritatii superioare (ANSPDCP).

 

10. Modificări ale acestei politici

Aceasta politica poate fi actualizata din cand in cand, de exemplu in urma modificarii legislatiei relevante sau schimbarii structurii corporative in cadrul www.renodec.ro. In cazul in care se fac modificari ale acestui material, clientii vor fi notificati pe e-mail sau prin intermediul website-ului inainte ca schimbarile sa intre in vigoare. Incurajam clientii sa verifice aceasta pagina periodic pentru a fi informati despre ultimele noutati in ceea ce priveste practicile noastre de confidentialitate.

 

PRIN CITIREA DOCUMENTULUI ATI LUAT LA CUNOSTINTA FAPTUL CA VA SUNT GARANTATE DREPTURILE PREVAZUTE DE LEGE, RESPECTIV DREPTUL LA INFORMARE, DREPTUL DE ACCES LA DATE, DREPTUL DE INTERVENTIE, DREPTUL DE OPOZITIE, DREPTUL DE A NU FI SUPUS UNEI DECIZII INDIVIDUALE, DREPTUL DE VA ADRESA JUSTITIEI IN CAZ DE INCALCARE A DREPTURILOR, GARANTATE DE LEGEA 677/2001 PENTRU PROTECTIA PERSOANELOR CU PRIVIRE LA PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL SI LIBERA CIRCULATIE A ACESTOR DATE.

Magazin Renodec SRL® Toate drepturile rezervate 2024.